Logo for Flaggspretten
Flaggspretten-turorientering i Bærum
Logo for Flaggspretten

Avslutning av sesongen 2008

Avslutningsmøte ved bunnen av Kirkerudbakken med snø i marka. Det er ugjenkallelig slutt med Flaggspretten i 2008. Litt over 90 tur-orientering-deltagere hadde funnet veien til Bærum Skiklubbs klubbhus torsdag 6. november.

Flaggspretten har lange tradisjoner, men 2008 bød på noen nyheter i opplegget.Det var første gang det var innført elektronisk kvittering på at man hadde vært på postene.  Samtidig var det mulig å kommentere postene. Greit å følge med hvilke andre orienterere som var flittige, og greit med tips om « lure » poster. Slik kommer det til å bli i 2009 også.

En annen ny sak var GPS-poster.

Her var bare GPS-koordinatene oppgitt, og da var det ikke greit å finne disse for dem som ikke har GPS. Kanskje en bra løsning likevel, for kart og GPS stemmer ikke alltid like godt overens i Flaggsprettens området.Etter at alle hadde fått sitt bevis på gjennomført Flaggspretten 2008 ved inngangen ble det tradisjonen tro ønsket velkommen av Eilif Eskøy.

Han overlot ordet til Henning Spjelkavik fra Tyrving, som ga en spennende innføring i hvilke muligheter Internett kan by på for dem som bruker en datamaskin, for eksempel - å lete etter interessante kart, å finne muligheter for å delta i orienteringsaktiviteter både i Norge og utenlands, for å nevne noe. En nokså spesiell følelse var det å fly over en 3-dimensjonal gjengitt terrenget, med mulighet til å zoome seg inn på spesielle detaljer.

Etter dette innblikket i fremtiden var det tilbake til 2008 og utholdende tur-o deltagere: 20 års plaketten ble tildelt Olav Bakken (78), mens 5 års plaketter ble tildelt Per Haugum (44) og Ylva Haavardtun (6). Stor spredning i alder, og om Ylva holder det gående, kan hun se frem til plaketten for 77 års deltagelse når hun når samme alder som Olav.

Tradisjonen tro ble kvelden avsluttet med loddtrekning med barna som lykkefeer og Eilif Eskøy som overdommer. Og så er det bare å forberede seg på 2009, med åpning på Kalvøya, ordinære poster på kartene Eineåsen, Kolsås/Dælivann, Burudvann og Vestmarka, og fjernposter på Kleivstua.

Tekst: Atie Durieux
Bilder: Atie Durieux Saugerud og Janusz Ziolko